به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»،در تبریز، روزه داری یکی از بهترین راه های تنظیم مزاج و دفع سموم و اخلاط اضافی از بدن می باشد، طب سنتی جهت بهره مندی تک تک افراد و صاحبان مزاج های مختلف از این ضیافت الهی، توصیه هایی دارد که با رعایت آن می شود، نهایت استفاده را از این ماه مبارک برد.
یکی از مزاج هایی که صاحبان آن باید با دقت به توصیه ها و فرامین طب سنتی آشنایی یافته و بدان عمل کنند، سوداوی مزاجان هستند. سوداوی مزاجان طبیعت سرد و خشک دارند.
صاحبان مزاج سودا باید از مصرف غذاهایی با طبیعت سرد و خشک اجتناب کرده و بیشتر، از غذاهای گرم و تر استفاده کنند. چرا که با مصرف غذاهای سرد و خشک و سودا زا، این خلط افزایش یافته و موجبات ابتلاء به بیمارهای عصبی همچون افسردگی و وسواس، بیماری های پوستی، واریس و ... می شود.
یکی از عواملی که باعث ایجاد سودا در بدن شده و موجب بیماری می شود، قرار گرفتن در معرض امواج الکترومغناطیسی، از جمله تماشای تلویزیون، کار با رایانه و استفاده از تلفن همراه و ... می باشد. که صاحبان این مزاج ها باید نسبت به سایر مزاج ها حتی الامکان فقط در مواقع ضروری از این وسایل استفاده کنند.
سوداوی مزاجان در ماه ضیافت الهی به دلیل خشکی مزاج و مقارنت با فصل تابستان که طبیعت گرم و خشک دارد، باید مراقب کاهش رطوبت بدن خود باشند و توصیه می شود تا از نوشیدنی ها و خوراکی هایی که رطوبت دارند بیشتر استفاده شود.
توکل، خواندن قرآن، روزه گرفتن، نماز خواندن، مناظر خوش دیدن، بادکش (سپس حجامت)، ورزش های ملایم(اسب سواری، شنا، تیر اندازی) و تحرکات گرم، غذاهای سودازا (سرکنگبین، روغن زیتون، پیاز و...)، داروهای ضد سوداء (سرکنگبین، اسفند)، حجامت، روغن مالی (بنفشه، زیتون و ...)، ماساژ از جمله مواردی هستند که در کاهش خلط سودا تاثیر مهمی دارند.
نشانه های غلبه خلط سودا
خستگی و کوفتگی بدن، لاغری، پژمردگی روح و جسم، انزوا طلبی، گوشه گیری، بی نشاطی، کم تحرکی، افسردگی، یبوست مزاج، خود خوری، شوری دهان، تیرگی رنگ صورت، قولنج روده، حرص خوردن زیاد، آلزایمر، لکه های سیاه در بدن و... .
غذاهای مضر برای افراد سوداوی مزاج
زولبیا، بامیه، ماکارونی، غذاهای نمک سود، خیار شور، پنیر شور، ماست، پنیر، چای شیرین، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، ترشیجات، سرکه، گوجه فرنگی، سس مایونز، رب، آب یخ، مرغ و تخم مرغ(ماشینی)، خوراک عدس، غذاهای سرخ شده، فریز شده، زودپز شده، تنقلات مصنوعی و... .
غذاهای مفید برای افراد سوداوی مزاج
همه غذاهای با طبیعت گرم علی الخصوص گرم و تر، گوشت گوسفند(کباب شده)، گوشت شتر، سبزیجات گرم مانند نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری، تره، انواع کلم، ساقه ی کرفس، عسل، توت سفید، کشمش، مویز، انجیر، انار شیرین، خرما، هل، دارچین، زنجبیل، زعفران، زیره، بذرهای ملین مانند قدومه ی شیرازی، تخم شربتی و... .
مهم ترین عاملی که افراد سوداوی مزاج را رنج می دهد، یبوست مزاج است که در این صورت، ابتدا باید یبوست مزاج را درمان کرد. از عوامل تاثیر گذار جهت جلوگیری از ابتلا به یبوست مزاج خوب جویدن غذا و نوشیدن به موقع آب و حذف غذاهای با طبیعت سرد از رژیم غذایی و استفاده از غذاهایی با طبیعت گرم است.